Kapat
Gaziantep'ten
Dünyaya açılan
Eğitim Ekolü

6. EĞİTİMDE DEĞİŞİM KONFERANSINDA (EDK) SANKO OKULLARI ÖĞRETMENLERİ UZAKTAN EĞİTİM DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI

6. EĞİTİMDE DEĞİŞİM KONFERANSINDA (EDK) SANKO OKULLARI ÖĞRETMENLERİ UZAKTAN EĞİTİM DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI

-GAZİANTEP İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YASİN TEPE:
-“TEKNOLOJİK GELİŞMELERİ VE DİJİTAL UYGULAMALARI TAKİP EDEBİLEN ÖĞRETMENLERİMİZ HER KOŞULDA ÖĞRENCİLERİMİZE ULAŞMAYI BAŞARDI”
-SANKO OKULLARI GENEL MÜDÜRÜ FIRAT MÜMTAZ ASYALI:
-“BİLGİ VE BİRİKİMLERİMİZİ TÜRKİYE’DEKİ ÖĞRETMENLELE PAYLAŞMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”
- BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞR. ÜYESİ DOÇ. DR. YAVUZ SAMUR:
-“10 YILDA ELDE EDEMEYECEĞİMİZ BÜTÜN SÜREÇLERİ BİR YILDA YAŞADIK”
-MİLLİ EĞİTİM BAKANI DANIŞMANI DR. TÜRKER TOKER:
-“ÇOCUKLAR OKULDAN BUNALIYORLAR, SIKILIYORLAR YENİ BİR OKUL TEORİSİNE İHTİYACIMIZ VAR”

SANKO Okulları, kuruluşunun 20’nci yılı etkinlikleri kapsamında Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitimde İnovasyon Derneği (EİD) iş birliği ile Eğitimde Değişim Konferansları (EDK) çatısı altında “Uzaktan Öğretimde Fark Yaratanlar” konferansı düzenledi.

Konferansın açılışı Eğitimde İnovasyon Derneği’nden Emine Börühan’ın moderatörlüğünde gerçekleşti.

Konferansa katılan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yavuz Samur, Milli Eğitim Bakanı Danışmanı Dr. Türker Toker, SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı ve SANKO Okulları öğretmenleri paylaşımda bulundu. 

Konferansın açılış konuşmasını yapan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, teknolojik gelişmeleri ve dijital uygulamaları takip edebilen öğretmenlerin her koşulda öğrencilere ulaşmayı başardıklarını söyledi.

Salgın sürecinin insanların hayatında büyük değişimlere yol açtığını belirten Tepe, “Dijital değişiğimi ve dijital devrimi belki 10 yıllık bir sürede yaşayacağımız gelişmeleri bir yılda yaşadık” dedi.

SANKO Okulları’nın örnek uygulamalarını hep birlikte dinleyeceklerini anlatan Tepe, dijital dönüşümde eğitim farkını hep beraber daha ileriye taşıyacaklarına dikkat çekti.

Tepe, “Son bir yılda yaşadığımız pandemi süreci hepimizin yaşamını alt üst etti. Herkeste bir değişim sancısı ortaya çıktı” ifadelerini kullandı. 

EN FAZLA DEĞİŞİM EĞİTİM ALANINDA YAŞANDI
“Çok zorlandık ama hem ülkemizde hem dünyada özellikle de Gaziantep’te çok güzel sonuçlar ortaya çıktı” diyen Tepe, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Pandemi süreciyle birlikte bütün alışkanlıklarımız değişti ama zannediyorum en fazla değişimi de eğitim alanında yaşadık. Sınıflardan ekrana taşındık. Genellikle uzaktan eğitimin zorluklarından bahsediliyor ama bu süreçte gördük ki, uzaktan eğitim araçlarını etkin kullanabilen öğretmenlerimiz bu alanda da farkını ortaya koydular.  Her zaman olduğu gibi kendini yenileyebilen ve geliştiren öğretmenlerimiz ön plana çıktı.  Teknolojik gelişmeleri ve dijital uygulamaları takip edebilen öğretmenlerimiz her koşulda öğrencilerimize ulaşmayı başardı. 

Bir yıllık süreçte öğretmenlerimizin yaratıcı fikirlerine ve çözüm odaklı yaklaşımlarına şahit olduk. Eğitimde Değişim Konferansı bu süreçte öğretmenlerimiz için en faydalı olabilecek buluşmalardan birisi diye düşünüyorum. Günceli yakalama ve teknolojik yeterliliklerini artırma hususunda öğretmenlerimize çok faydalı olacaktır.

Böylesine önemli ve yararlı etkinliğe imza atan paydaşımız SANKO Okullarına, Eğitimde İnovasyon Derneğine ve kendini geliştirmek için heyecanını hiç kaybetmeden eğitimlere atılan değerli öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.”  

SANKO OKULLARI GENEL MÜDÜRÜ ASYALI
SANKO Okullarının kuruluşunun 20’nci yıl dönümünde SANKO’lu öğretmenlerin uzaktan öğretime ilişkin bilgi ve birikimlerini Türkiye’nin dört yanındaki öğretmenlerle paylaşmanın gururunu ve heyecanını yaşadıklarını dile getiren Genel Müdür Fırat Mümtaz Asyalı ise “13 Mart 2020 tarihinde Türkiye’deki okulların tamamı uzaktan eğitime geçti. Bu süreçte Türkiye genelindeki tüm öğretmenler çok şey yaşadı. Birçok deneyim kazandılar. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yıllar önce kurduğu EBA alt yapısı ve teknolojik alt yapıyla sürece çok hızlı uyum fırsatı sağladı” diye konuştu.
 
SANKO Okullarının uzaktan eğitim noktasında farklı uygulamaları hayata geçirdiğine vurgu yapan Asyalı, şöyle devam etti:
 
“Eğitimde İnovasyon Derneği’nin kurucularıyla yaptığımız görüşmelerle, SANKO Okullarının uzaktan öğretim birikimini Türkiye genelinde paylaşmak istedik. Konferansımıza kayıtlı yaklaşık 2,000 kişi var. Bu ülkemizde ne kadar çok kişinin eğitime gönül verdiğinin, kendini geliştirmek istediğinin, yeni bilgileri öğrenmek ve bu bilgileri paylaşmak istediğinin ciddi bir göstergesidir. 

Umarım bu tür organizasyonlar artar. Öğrenmek isteyenler için fırsatlar çok, bizde bu öğrenme yolculuğuna katkı bulunmaktan büyük mutluluk duyduk. Deneyimlerimizi paylaşma noktasında bizleri destekleyen Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Eğitimde İnovasyon Derneği’ne ve sunumda bilgi- birikimlerini paylaşan değerli SANKO Okulları öğretmenlerimize çok teşekkür ederim.”

DOÇ. DR. YAVUZ SAMUR
Uzaktan eğitim süreci başladığında bir zorlanma süreci yaşandığını kaydeden Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yavuz Samur, sunumunda şu bilgileri paylaştı: 

“Uzaktan eğitim daha önce alışkın olmadığımız şeylerdi. Yüzde 93’ü kadın olan 500 öğretmenimize bu noktada bazı sorular yönelttik. Araştırmamızda özel ve devlet okulu eşit dağılımdaydı. 164 sınıf öğretmenimiz vardı. Sınıf öğretmenlerimiz uzaktan eğitime pek alışkın değillerdi.  

Uzaktan eğitime öğretmenlerimizin yüzde 75’i hazır değildi. Pandemi süreci bizi 10 sene ileriye taşıdı. 10 senede elde edilemeyecek süreçleri bir yılda kazandık. Öğretmenlerin uzaktan eğitimde aktif şekilde çok ders yaptığına şahit olduk. Bakış açısı değişen öğretmenlerimiz, öğrencilerle bir arada olmanın çok önemli olduğunu fark ettiler.

Öğretmenlerimiz bu süreçte çok yorulduk mesajı verdiler. Yapabildiğimizin en iyisini yapmaya çalıştık ama birisi de bize de gelip nasılsınız diye sormadı diyen çok öğretmenimiz oldu. Biraz da öğretmenlerimiz için bir şeyler yapmalıyız.”

ÖLÇME NOT VERME EĞİLİMDEN ZİYADE VERİ TOPLAMA SÜRECİDİR
Sözlerine “Pandemiden çıkaracağımız en büyük derslerden bir tanesi ölçmenin bir not verme eğilimden ziyade bir veri toplama süreci olması gerektiğini düşünüyorum” diye başlayan Milli Eğitim Bakanı Danışmanı Dr. Türker Toker de pandeminin başında öğretmenlerin biz bu süreçte nasıl ölçme yapacağız sorusunu yönelttiklerini kaydetti.

Hiç akıllarına gelmeyen şeyleri yaşamaya başladıklarını ve dijital eğitimde aşamadıkları büyük sorunlardan birisinin etkileşimi sağlayamamak olduğunun altını çizen Dr. Toker, “8, 9, 10, 11, 12. sınıf ve lisans seviyesinde akademik bilgi ulaşılabilir bir durum” ifadelerine yer verdi.

Okulun ve öğretmeninin, öğrencinin kendine o paradigma (değerler dizisi) değişiminin kendi beceri temelli olacak şekilde yeniden konumlandırması gerektiğini vurgulayan Dr. Toker, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öğrenci akademik bilgiyi her yerden elde edebiliyorsa okulun bir farklılık sağlaması lazım. Öğretmenlerin bu zamana kadar ilgilenemedikleri, üzerine düşemedikleri beceri ölçümü, sosyal duyuşsal davranış ölçümü, psikomotor beceri ölçümü gibi ölçümlerin de üzerine odaklanmaları gerekiyor.

Sınıfın içini zenginleştirme, sınıfın içerisinde farklı yöntem teknik kullanmak, 7, 8. sınıftan itibaren öğrenciyi ödevlendirerek öğrenmesini, konuya aşinalığını dışarıda ödev yoluyla yapmasını sağlamak ve sınıfın içerisinde keyifli hale getirmek gerekiyor. 

Okulun artık çekiciliği kalmadı. Çocuklar okuldan bunalıyorlar, sıkılıyorlar yeni bir okul teorisine ihtiyacımız var. Pandemi bize bunu hatırlatarak yapılabilir bir hale getirdi. Bir yerden başlayacaksak burası sıfır noktası olabilecek nokta şu anda. Ben bu noktada SANKO Okulları’na, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve EDK’ya teşekkür ediyorum. Türkiye’de artık bunlar ciddi şekilde konuşulmaya başladı.”

SANKO ÖĞRETMENLERİ UZAKTAN EĞİTİM DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI
SANKO Okulları öğretmenleri, eğitim dünyasında sinerji oluşturmak amacıyla online düzenlenen konferansta Covid-19 salgını nedeniyle uzaktan gerçekleştirilen öğretim sürecindeki deneyimlerini Türkiye genelinden yaklaşık 2,500 katılımcıyla paylaştı.

Okulöncesi, ilkokul, yabancı dil, matematik, fen bilimleri, robotik, VEX, yapay zekâ, anadil, sosyal bilimler, uygulamalı dersler, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, ölçme ve değerlendirme ve genetik alanlarında 43 sunum yapılan konferans, üç oturum halinde ve eş zamanlı 11 farklı çevrimiçi odada gerçekleştirildi.

Neden
Özel Sanko Okulları?
  • Modern derslikleri, spor alanları, laboratuvarı ve atölyeleri, 
  • Güçlü teknolojik alt yapısı, 
  • Sınıf düzeyi uzman öğretmenlik sistemi, 
  • Nitelikli akademik kadrosu, 
  • Sanat ve Spor alanlarına yetenek ölçeğiyle doğru yönlendirme, 
  • Üst düzey eğitim-öğretim programı 
  • Öğrenmeyi zenginleştirici etkinlikleri, 
  • Üst düzey yabancı dil eğitim-öğretim programı, 
  • Bütün insan yetiştirme amacıyla hazırlanmış ulusal ve uluslararası eğitim-öğretim programı, 
  • Ve daha birçoğu için…. 
Veli Yorumları
Mehmet Özer

Merhabalar, ben 1-A sınıfından Pelin Özerin babasıyım. Sene başında çocuğumuzu okula gönderme konusunda çok çekingen kalmıştık. Fakat Hülya hanım ile yaptığımız görüşme sonucu.. » Devamını Gör

Mehmet Özer

EYLEM AKINAL

Tıpkı yüz yüze eğitim verir gibi kararlı, istikrarlı ve dahası disiplinli davranan okulumuza teşekkür ederim. 1. sınıf öğrencisi kızımın okul ve okuma hevesi beni hep en heyec.. » Devamını Gör

EYLEM AKINAL

Zeynep Özer

1A sınıfımızın Güzel Yürekli Öğretmeni Sevgi Uğur’a uzaktan eğitimde hissettirdiği sevgisini, her bir çocuğun gelişimine göre yaklaşımını, ders sırasında ve her bir dersin son.. » Devamını Gör

Zeynep Özer

Saime Kutlu Altınbaş

Online okuma yazma nasıl ogretilir diye endişe ederken ikiz çocuklarıma emek, sabır ve birikimleriyle okuma yazmayı öğreten değerli ogretmenleriniz Fatma Sevin ve Baran Fırat .. » Devamını Gör

Saime Kutlu Altınbaş

Seda Karaşişek

Pandemide ilk okul 1. sınıfa başlayan kızım online eğitim ile 2 ay içerisinde okuma yazmayı öğrendi. Öğretmenimiz Sibel Doğan a çok teşekkür ederim. Bu süreçte tecrübesi,sevgi.. » Devamını Gör

Seda Karaşişek

Seda Karaşişek

Pandemi döneminde 1. sınıfa başlayan kızım için çok endişeliydim,okuma yazmayı nasıl öğrenecekleri konusunda tereddütlerim vardı. Ancak öğretmenimiz Sevgi Uğur ve onun deneyim.. » Devamını Gör

Seda Karaşişek

Tanıtım Filmimiz