TİUF’A KATILDIK

12-15 Ocak 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen IX. TED İstanbul Ulusal Formu’na katıldık. Türkiye’nin dört bir yanından İstanbul’a gelen 20 okulun katılımı ile düzenlenen foruma öğrencilerimiz “Ekonomi”, “Kadın Hakları”, “Sağlık”, “Çevre”, “Nüfus ve Kalkınma”, “Güvenlik” gibi konularda komiteler oluşturarak bu sorunlara çözüm önerileri getirdi.
TED İstanbul Koleji Ulusal Forumuna (TİUF), Edebiyat Öğretmenimiz Sevgi Turak rehberliğinde okulumuzdan 6 öğrenci katıldı. TİUF`a katılan öğrencilerimiz, forumun ilk gününde bu konseye katılmak üzere gelen diğer okulların öğrencileri ile tanışıp kaynaştılar ve genel hatları ile konularını ele aldılar. İkinci gün önceden belirlenen sorunlar üzerine komitelerinde çözüm önerileri aradılar. Üçüncü gün forum sunumuna ait yazı sürecini gerçekleştirdiler. Forumun son gününde ise öğrenciler çalışmalarını tamamladılar ve genel kurulda belirlenen sorunlara çözüm önerisi getirdiler. Öğrencilerimiz bu forumda Türkiye ve dünyaya yönelik sorunlar üzerine bilgi edinirken aynı zamanda eğlenceli zaman geçirerek yeni arkadaşlar edindiler.