ÖZEL SANKO OKULLARI ÖĞRENCİLERE UYGULADIĞI “YETENEĞİ BELİRLEME ÖLÇEĞİ” İLE SANAT VE SPORDA DOĞRU TESPİT SAĞLIYOR

Özel SANKO Okulları, anasınıfı ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için uyguladığı “Yetenek Belirleme Ölçeği” ile, öğrencilerin sanat ve spor alanında ilgi ve yetenekleri doğrultusunda farklı branşlara yönelmelerini sağladı.

Spor alanında geliştirilen ölçek iki aşamadan oluşuyor. Birinci aşamada öğrencilerin beceri, çabukluk, esneklik ve koordinasyon kuvvetleri ölçülüyor. İkinci aşamada, öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda branş seçim tespiti gerçekleştiriliyor. Sanat alanında ise her branş için ayrı ayrı hazırlanan ölçekler kullanılarak öğrenciler, küçük yaştan itibaren ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yönlendiriliyor.

Özel Sanko Okulları Sosyal Etkinlikler Direktörü Bahadır Mete Horasan; Dünya, Avrupa Şampiyonaları ve olimpiyatlarda yarışan sporcuların %88’nin bu tip yetenek seçimleri sonrasında bu seviyelere geldiğini belirterek öğrencileri en doğru alanlara yönlendirdiklerini söyledi.