ÖZEL SANKO ORTAOKULU SABAH TÖRENİNDE İSTİKLAL MARŞI’NIN ÖNEMİ VE DEĞERİ VURGULANARAK OKUNDU

Türk milletinin ‘sesli bayrağı’, ‘konuşan toprağı’, yüreğinin temsilcisidir İstiklal Marşı.

Bizi biz yapan ve bizleri bir arada tutan İstiklal Marşı, Türk milletinin vicdanıdır. Kurtuluş Savaşı’nın devam ettiği dönemde Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınmış olup milli duyguları en güzel şekilde ifade etmiştir.

İstiklal Marşı’nda öne çıkan iki temel unsur “hürriyet” ve “istiklal”dir. Bunlar aynı zamanda Milli Mücadele’nin başarıyla sonuçlanmasında da en önemli motivasyon kaynağı olmuştur. Bugün de millet olarak varlığımız bu bilinci sürdürmemize bağlı olduğuna göre, İstiklal Marşı’nın bugünün Türkiye’sine ve gençliğine sadece bu iki kavramın önemini hatırlatması bile yeterlidir.

Özel SANKO Ortaokulu olarak öğrencilerimizde ana dil bilincini geliştirmek amacıyla perşembe günleri sabah törenlerinde yaptığımız etkinliklerden biri, İstiklal Marşı’nın önemini ve değerini vurgulayarak okumak oldu. Tüm ortaokul öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen törende öğrencilerimiz Mehmet Tamer Culha ve Elif Beren Aybey’in coşkuyla okudukları İstiklal Marşı’mız dakikalarca alkışlandı.