ÖZEL SANKO OKULLARINDA DENEY ÖNCESİNDE “ADLİ HUKUK” SÖYLEŞİSİ YAPILDI

Özel SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi 11. sınıf öğrencileri Genetik dersinde Avukat Serkan Çelebi ile bir araya gelerek “Adli Hukuk” konusunda bilgi edindiler.

Avukat Çelebi öğrencilere, herhangi bir olayın adli tıp ve hukuksal süreci hakkında bilgi vererek olay yeri incelemenin bulduğu delilleri, hukuksal açıdan nasıl ele aldığını da detaylı olarak anlattı.

11. sınıf Genetik dersi öğrencileri adli tıp çalışmalarından biri olan “Ayakkabı İzi Olay Yeri İnceleme” deneyini yaptı.
Öğrenciler; üç boyutlu ayakkabı izlerini, olay yeri incelemede ve izlerin elde edilmesinde kullanılan teknik ve yöntemlerle aldılar ve suçlunun bıraktığı ayakkabı izinden yola çıkarak ipuçları elde ettiler.

Öğrenciler; deney aşamasında ayakkabı izinden suçlunun tespiti, bu tarz olayların hukuki ve adli tıp yönü hakkında Avukat Serkan Çelebi ve Genetik Öğretmeni Özgül Güner tarafından deney öncesi aktarılan bilgiler ışığında çalışmalarını tamamladılar.