GENÇ BOTANİKÇİLERİMİZİN TASARLADIKLARI TERARYUMLAR BÜYÜLEDİ

Birbirinden farklı etkinliklerle farklı hobi alanlarının da keşfedildiği Genç Botanikçiler Kulübünde öğrencilerimiz yeni bir çalışmaya imza attı.

Özellikle son bir senedir ülkemizde de çok yaygın bir botanik akım olan Terrarium (Teraryum); bir takım bitkilerin hatta bazı böceklerin çeşitli şekillerde bulunan fanuslarda yetiştirildiği, adeta bir sanat eseri gibi görünen küçük birer bahçe ve akvaryumdur.

Öğrencilerimiz ilk önce okul bahçemizden karayosunu toplayarak Teraryum için doğal bir nem tutucu malzeme buldular. Ayrıca kullanılan aktif karbon ile kabın içinde ve toprakta oluşabilecek bakterilerin de önüne geçerek, küf oluşumunu engellediler.
Her öğrencimiz kendi zevkine göre tasarladığı birbirinden renkli Teraryumlar ile yaşam alanlarını güzelleştirdiler.