LİSE ÖĞRENCİLERİMİZ GENEL KÜLTÜR VE BİLGİ YARIŞMASINDA YARIŞTILAR

Özel Sanko Okulları Fen ve Teknoloji Lisesi ile Sanko Koleji 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerimiz genel kültür ve bilgi yarışmasında yarıştılar.

Kolej ve Fen Teknoloji sınıflarının 3’er öğrenci ile temsil edildiği yarışmada altı takım yer aldı. Takımlar yarışmada Edebiyat, Tarih, Felsefe, Sanat, Spor, Fen, Matematik, Coğrafya ve Genel Kültürden hazırlanmış 25 soruya cevap verdiler.

Yarışmanın sonunda 10/FTL grubu ile 11/FTL grubu arasında eşitlik bozulmayınca yedek sorulara geçiş sağlandı. İlk soruda eşitlik bozuldu ve 10/FTL grubu birinci oldu. 11/FTL grubu ikincilik, 9 Kolej grubu ise üçüncülük derecesini elde ettiler.

Genel Müdürümüz Melike Toklucu, “Genel Kültür ve Bilgi Yarışması”na çok önem verdiğini vurgulayarak öğrencilerimizin bilgilerinin ne kadar güncel olduğunu görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Toklucu; yarışmanın sonunda dereceye giren öğrencilere D&R hediye çeklerini takdim etti.