LİSELİ GENÇ BOTANİKÇİLER İLK KULÜP ÇALIŞMASINA BAŞLADILAR

Özel Sanko Liseleri gençlere yönelik yeni kulüplerle fark yaratmaya devam ediyor. Gençlere, kendilerini ve doğayı keşfedebilecekleri bir etkinlik ortamı hazırlamayı hedefleyen Genç Botanikçiler Kulübü, ilginç etkinliklere sahne olacak bir eğitim öğretim yılının çalışmalarına başladı.

Okulumuzda yer alan organik tarım alanını inceleyen öğrencilerimiz bu yıl içerisinde yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi aldılar. Doğa fotoğrafçılığı, arazi çalışması, herbaryum teknikleri, Venüs sinekkapan bitkisi yetiştirme, bilimsel proje hazırlama, bitki terraryumu hazırlama, endemik, bitkiler ve nesli tehlike altındaki bitkiler ile ilgili yapılacak olan farkındalık çalışmaları, GDO testi gibi kulüp aktiviteleri öğrencilerimize farklı deneyimler kazandıracak.

Özel Sanko Okulları Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Ekrem Dobooğlu “Okulumuzda akademik başarının yanı sıra öğrencilerimizin ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda sürdürülen kulüp çalışmalarını da çok önemsemekteyiz. “Bütün insan” olarak yetiştirdiğimiz gençlerimize ve onları yetiştiren öğretmenlerimize başarılar diliyorum.’ dedi.